Potovanje z avtodomom lahko, ob pravi izbiri, približate udobju doma če boste le izbrali vrsto avtodoma, ki bo imelo vse, kar je za vas pomembno. In na kaj paziti pri najemu oziroma nakupu?

Koliko kopalnic ima avtodom?

Večina avtodomov, ki so na voljo na slovenskem trgu ima eno kopalnico, tako, da tu ni veliko izbire. Lahko pa pri najemu/nakupu povprašate, če je možno imeti zunanji tuš, saj tako poskrbite, da bo imel vaš avtodom še eno kabino in ne bo vrste pred kopalnico, ki je v avtodomu. Vedno pa lahko sami poskrbite, da si bo moč zobe in obraz umiti tudi zunaj, brez, da bi en drugega čakali. Poskrbite pa tudi za čist wc, ki bo vedno svež in čist in sicer s tabletami, ki poskrbijo ravno za to.

Kako pomembna je kuhinja?

Pri najemu avtodoma vedno vprašajte koliko in kaj od kuhinjske opreme je že na voljo v avtodomu, prav tako preverite koliko prostora ima jedilni prostor, da boste vsi lahko sedeli in skupaj jedili obroke - glede na število otrok, ki jih imate. A tudi jedilnico in podaljšek kuhinje lahko postavite zunaj, sploh ob lepem vremenu in temu primerni lokaciji.

Koliko prostora ima avtodom?

Vzemite v zakup, da bo na počitnicah kdaj tudi slabo vreme, tako, da se morate vsi skupaj čim bolj udobno počutiti v notranjosti avtodoma. Pomembno je, da na pot vzamete družabne igre in ostale pripomočke, ki bodo otroke zaposlili, da bo deževen, mrzel ali vetroven dan čim prej minil. V kolikor vam izbira to omogoča, izberite avtodom, ki ima pograd, saj si bodo otroci tako še lažje zapolnili dolge dni, ko ne bodo mogli na zrak. Hkrati ne pozabite na zaloge hrane in pitne vode - ki pa si jo lahko kar v avtodomu pripravite s pomočjo PortaPure Fresh Water sredstva za pripravo pitne vode