Slovenija

Brez slabe vesti in popolnoma mirno lahko svoj avtodom parkirate na postajališčih PZA. Ponudba le teh se iz leta v leto izboljšuje, saj je iz leta v leto večja potreba po takih postajališčih. Trenutno jih je 70. Seznam vseh najdete tukaj.

Postajališča so po večini opremljena z elektriko in vodo, a imejte v mislih, da kampiranje tam ni dovoljeno. Torej lahko tako postajališče izkoristite le na prenočitev, počitek, daljši postanek.

Evropa

V državah in krajih, kjer so urejena postajališča za avtodome in in je veliko kampov, je načeloma prepovedano pakiranje in prenočevanje na javnih parkiriščih.

Da vam iskanje takih mest po Evropi lažje, so na portalu avtokampi.si izbrali tri, na katere prisegajo:

  • Campercontact
  • Park4night
  • Promobil

Vedno pa je seveda potrebno najprej pomisliti na varnost - če potujete sami, v paru ali s celo družino. In taki nevarnosti ste najbolj izpostavljeni ravno na javnih parkiriščih, saj nepridipravi vedo, da imate seboj stvari, ki bi jim prišle prav - vse od koles pa do osebnih predmetov, ki imajo vrednost.

Za še bolj udobno potovanje ali počitnice z avtodom pa seboj vzemite izdelke iz linije PortaPure, sploh vam bo prav prišla tekočina za pripravo vode Fresh Water in Strong tablete za čisto in sveže stranišče.