1. Čim manj časa preživite v avtodomu

Telesna toplota, sploh aktivnega telesa, bo hitro segrela avtodom, zato čim več časa preživite zunaj. Obiščite muzej ali kakšen drug zanimiv in hladen prostor. V najslabšem primeru lahko res vroč dan izkoristite za nakupovanje najbolj potrebnih stvari.

2. Omejite uporabo pripomočkov, ki potrebujejo veliko električne energije

Polnjenje prenosnih računalnikov, gledanje televizije ali delovanje hladilnika bo sprostilo veliko odvečne toplote. Poskusite poiskati druge možnosti, kot je polnjenje prenosnega računalnika v baru ali restavraciji ali pa vsa polnjenja prestavite na pozne večerne ure, ko se bo malo ohladilo.

3. Dan preživite v senci

Če vam avtodom to omogoča, si odprite tendo ali pa dodajte dodatno senco pred vašim avtodomom. Še bolje pa je, da poiščete naravno senco (drevo, palma) in tam preživite dan. Temperatura se lahko v senci in v suhem okolju konkretno zniža, kot če dan preživite na žgočem soncu.

4. Uporabite manjši prenosni ventilator

Pametno prezračevanje je daleč najbolj koristna stvar, ki jo lahko naredite v avtodomu. Če avtodom nima na strehi nameščenega ventilatorja za prezračevanje, seboj vzemite (ali na poti kupite) manjši prenosni električni ventilator, ki bo poskrbel za pretok zraka v avtodomu.

5. Vrata in okna imejte odprta

Za pretok zraka imejte okna in vrata čim bolj pogosto odprta. A previdno z mrčesom, ki bo v tem času prišel v avtodom. V kolikor avtodom nima komarnikov, poskušajte najti drug način, da vsaj okna zaščitite pred njihovim vdorom. Malo iznajdljivosti in problem bo hitro rešen.

6. Ohladite se

Pogosto je lažje ohladiti sebe kot pa okolico. Oblečete lahko mokro majico, ki jo pred tem zmočite s hladno vodo, ali pa si okoli vratu ogrnete mokro brisačo in si tako ohladite celo telo - saj se bo znižala telesna temperatura.

7. Pijte veliko tekočine (sploh vode)

Najbolj očitna a dostikrat tudi spregledana rešitev je pitje hladne vode - vsekakor ne mrzle! S pitjem velike količine hladne vode boste vplivali na znižanje telesne temperature, kar bo pripomoglo k temu, da se boste počutili boje v teh vročih dneh. Seveda lahko vmes popijete tudi kaj drugega kot le vodo, a imejte v mislih, da alkohol telo dehidrira... Tako ne smete pozabiti na to, da boste imeli v avtodomu vedno dovolj čiste pitne vode kar vam omogoča sredstvo PortaPure Fresh Water.

8. Spite zunaj

Najprej se bo ohladilo zunaj, tako, da lahko najbolj vroče noči izkoristite za opzovanje neskončnih zvezd, ne da bi vam bilo pri tem vroče. Pa še dobro boste spali na svežem zraku... Uporabite lahko spalno vrečeo, če jo imate, armafleks, ali pa napnite visečo mrežo, da boste malce dvignjeni od tal.