BREZPLAČNA POMOČ IN SVETOVANJE
  041 336 352

0izdelkov

V vaši košarici nimate nobenih elementov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Poletje se sicer počasi končuje, a se vsekakor ne končujejo priložnosti za pobeg z avtodomom.

Pravzaprav so počitnice z avtodomom lahko prav v vsakem letnem času zabavne. Ker pa so kampi (po večini) odprti samo od maja do poznega septembra (sploh v sloveniji), smo poiskali nekaj idej kje še lahko prenočite z avtodomom v kolikor ne morete ali ne želite prenočiti v kampu.

Več o tem

Linija PortaPure je pristona tudi v fizičnih trgovinah, sploh tistih večjih, ki so namenjen kampiranju.

Pripravili smo seznam vseh trgovin, kjer je linija PortaPure na voljo.

Več o tem

8 nasvetov kako se ohladiti v avtodomu

Glede na to, da je pred nami še dober del vročega poletja, so za vse vas, ki potujete in boste potovali z avtodomom pripravili nekaj nasvetov, kako se boriti proti vročini.

Več o tem
Tekoča voda v avtodomu predstavlja udobje, tako, da morate vedno, preden se odpravite na pot z avtodomom poskrbeti, da bo le te dovolj in da bo tudi varna za uporabo. V kolikor voda dlje časa stoji v rezervoarju avtodoma, obstaja velika verjetnost, da se je v njej nabral biofilm ter bakterije, ki so za človeka škodljive. Fres Water iz linije PortaPure je sredstvo, ki je namenjen ravno pripravi vode v vašem avtodomu. S tem sredstvom boste v vašem avtodomu dezinficirali vodo in odpravili biofilm, vodo lahko s pomočjo tega sredstva konzervirate in pa očistite odpadne vode v vašem avtodomu.Več o tem

pitna voda, pitna voda v avtodomu, priprava pitna vode, konzervacija vode, čista voda, čista voda v avtodomu, konzervirana voda v avtodomu

Če kupujete ali najemate avtodom in imate otroke, potem je smiselno, da veste po katerih kriterijih izbrati, da bo avtodom čim bolj zadovoljil vaše in otrokove potrebe in da bo vaše potovanje čim bolj udobno in zabavno. Hkrati pa potrebujete načrt, da vas kaj preveč ne preseneti. Predvsem se odločite kakšno kampiranje najbolj ustreza vaši družini, katera mesta in države bi si najraje ogledali, bi raje kampirali na samotnih plažah ali obiskovali kampe. Glede na želje, ki jih imate je pomembno, da izberete vrsto avtodoma, ki bo najbolj ustrezal vašim željam in navadam.

Več o tem

Zakaj kupiti avtodom? 

Prvo vprašanje, na katerega ste si najbrž že odgovorili je ZAKAJ? V koliko že sedaj veste, da ga boste izkorstili za več, kot le za poletne počitnice, potem je odločitev prava. Sploh če ste med tistimi, ki radi raziskujete in vam ni v interesu, da vsake počitnice (poletne, zimske, jesenske in še kakšne vmes) preživite na enakih počitniških destinacijah kot večina. V prvi vrsti je avtodom za tiste, ki imajo radi svobodo in radi raziskujejo. 

 

Več o tem

Na kaj biti pozorni ko prvič najemate avtodom?

Če ste se letos odločili, da se boste preizkusili na počitnicah z avtodomom in ste se ga odločili najeti, potem bodite pozorni na teh 5 "pasti", da bo vaša izkušnja čim bolj pozitivna.

najem avtodoma, prvi najem avtodoma, avtodom najem

Več o tem

5 idej kaj početi v avtodomu ko zunaj dežuje

Vreme je pač vreme, nanj nimamo vpliva in zato je prav, da se pri načrtovanju počitnic z avtodomom pripravite tudi na deževne dni. Ki so lahko vse prej kot dolgočasni!

Več o tem

Če ste novi med uporabniki avtodoma ali pa ga boste letos prvič najeli za vaše počitnice, potem morate vedeti kje se lahko ustavite, da oskrbite avtodom. Postajališča v sloveniji so najvčekrat v bližini kampov in turističnih zanimivosti, zato si lahko v času počitka in oskrbe avtodoma vzamete čas za ogled najbolj zanimivih stvari v bližnji okolici.

Več o tem

Porta Pure Lime Clear je odstranjevalec vodnega kamna, ki se kopiči v rezervoarjih in cevovodnem sistemu ter je primeren za plovila, avtodome, počitniške prikolice ter tudi v gospodinjstvu.

Porta Pure Lime Clear je 100% biološko razgradljiv, izredno učinkovit in nestrupen za okolje pri pravilni uporabi. Na voljo je v 300g embalaži.

Več o tem

Vodo v rezervoarjih večinoma hranimo nekaj dni, ob tem se temperatura vode lahko povzdigne za bakteriologijo primernih 21 do 25 C. Takšni pogoji so naravnost odlični za razvoj Legionelle in biofilma. Zaradi teh dejavnikov moramo biti izredno pazljivi pri uporabi vode, kajti tovrstne bakterije v tem primeru Legionella lahko povzročijo tudi smrt.

Več o tem

Linija PortaPure za avtodome je sestavljena iz 4 produktov za čisto, varno in brezskrbno potovanje z avtodomom. 

Več o tem

Kako pripraviti avtodom za novo sezono?

Nova sezona je pred vrati, pomlad je polnem zamahu, tako, da je skrajni čas, da pripravite svoj avtodom na dolgo sezono, ki je pred nami.

Ker pa je avtodom bolj kot ne počival čez zimo je smiselno, da ga pogledate in poskrbite za stvari, ki so pomembne preden greste na pot.

Več o tem

Edina alternativa za, od temperature neodvisno zmanjševanje ogrožanja legionel, obstaja v skrbnem ter rednem dezinficiranju toplovodnega sistema s kemičnimi sredstvi. Težavnostna stopnja je le v uporabi sredstva za dezinfekcijo, ki zanesljivo uniči vse bakterije, enoceličarje in viruse, ter ne učinkuje korozivno (ne povzroča korozijo) in je poleg tega, absolutno varen za človeka in okolje.

Več o tem

Največja nevarnost z okužbo z Legionello nam preti pri tuširanju, kar pomeni, pri vdihavanju najmanjših kapljic vode, v katerih se nahajajo legionelle. Te najmanjše kapljice vode, nastajajo predvsem pri razprševanju vode, torej pri prhanju, predvsem v majhnih in vlažnih prostorih kot so avtodomi in počitniške prikolice.

Več o tem

Legionella je vselej prisotna povsod v naravi, kar pomeni da jo bomo slej ko prej dobili v naš sistem. Visoka temperatura vode v rezervoarju, majhna pretočnost, kadar varčujemo z vodo in zaloga, stoječe neobdelane vode v rezervoarju so odlični pogoji za njen nastanek. 

 

Več o tem

Legionelle so bakterije v paličasti obliki, ter naravni del sestave v sladkih vodah.Poleg legionella pneumophila, epidemiološko najpomembnejši vrsti, obstaja še več kot 30 vrst, od katerih je najmanj 17 humapatogen (patogen, „bolezenski“). Okoli 80 % vseh infekcij, ki jih povzročajo legionelle,  so povzročene s strani legionelle pneumophila. V pogovornem jeziku, se tako imenovana legioneloza, imenuje tudi, kot legionarska bolezen. 

Več o tem

Vodo v rezervoarjih večinoma hranimo nekaj dni, ob tem se temperatura vode lahko povzdigne za bakteriologijo primernih 21 do 25 C. Takšni pogoji so naravnost odlični za razvoj Legionelle in biofilma. Zaradi teh dejavnikov moramo biti izredno pazljivi pri uporabi vode, kajti tovrstne bakterije v tem primeru Legionella lahko povzročijo tudi smrt.

Več o tem
Nastavite smer naraščajoče

18 element(ov)

[profiler]
Memory usage: real: 20971520, emalloc: 18412888
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem