1. Izberite najbolj primeren avtodom

Ko boste enkrat vedeli kam in s kom greste na počitnice z avtodomom, je čas, da izberete pravo velikost avtodoma. Pomembno je, da bo dovolj prostora, da bodo vsi lahko udobno spali, se družili (sploh v primeru slabega vremena), prostor za shranjevanje prtljage in vse potrebne kuhinjske pripomočke, da bo bivanje in potovanje čim bolj udobno in prijetno. Bodite pozorni, da bo imel avtodom res toliko spalnih prostorov, kot je opisano.

2. Izberite avtodom, ki si ga lahko privoščite

Ko začnete raziskovati kakšen avtodom boste najeli si določite proračun, ki je za vas najbolj sprejemljiv. V mislih imejte (poleg same cene najema avtodoma) tudi dodatne stroške, ki jih prinaša najem avtodoma (stroški parkirišč, bivanja, hrane, aktivnosti na izbranih destilacijah, stroški poti). Vedno pa osnovnemu proračunu dodajte še nekaj procentov dodatnega proračuna, za najbolj nujne primere. Med vsemi ponudniki, ki dajejo v najem avtodome ne bo težko najti avtodoma ki bo ustrezal tako vašemu proračunu kot zahtevam.

3. Dodatne stroški za avtodom

Poleg osnovne cene najema avtodoma, obstaja nekaj dodatnih stroškov za katere je dobro, da veste preden se dogovorite za najem. O teh dodatnih stroških se prej pozanimajte pri najemodajalcu.

4. Pripravite se na drugačno vožnjo (kot v avtu)

Vožnja avtodoma se razlikuje od vožnje avtomobila. Še preden se boste odločili za najem se prepričajte (s testno vožnjo), da ste kos temu izzivu. Prav tako poskusite avtodom v sklopu testne vožnje parkirati, saj je tudi to za začetnike lahko izziv. :) Če pa se vam na potovanju slučajno zgodi, da kakšni situaciji ne boste kos, vam bodo ostali avtodomarji z veseljem priskočili na pomoč, tako, da brez skrbi.

5. Uživajte!

Predvsem uživajte in izkoristite vse prednosti, ki vam jih ponuja potovanje z avtodomom. Prav ta prav izkušnja z avtodomom vas bo zaznamovala za vedno, saj bo verjetno vaša počitniška usoda odvisna prve izkušnje. Veliko ljudi se po enem ali dveh najemnih odloči za nakup avtodoma. Ampak do tam je še daleč. Za začetek uživajte v najemu potem pa naprej.