1. Ustvarjate
Če potujete z otroki potem ste verjetno pripravili zalogo papirja, barvic in flomastrov, zato bo ustvarjanje v deževnih dneh še toliko lažje. Narišite strip o vaših počitnicah, ustvarite mandale in jih pobarvajte, izdeljate družabne igre (spomin, človek ne jezi se...). Neskončno idej!

2. Načrtujte
Glede na to, da dežuje imate čas, da bolj podrobno naredite načrt počitnic/potovanja. Časa imate dovolj, da bolj podrobno raziščete skrite kotičke mesta kamor se odpravljate, da najdete poti, ki niso tako zelo znane in tako doživite potovanje bolj intezivno in v bolj raziskovalnem duhu. In bolj ko bo naslednja pot definirana več časa boste imeli za raziskovanje in udobje tam kjer boste pristali.

3. Pišite
Veliko ljudi, ki potuje z avtodomom piše dnevnik. Ste med njimi? Če tega še niste stortili, potem je palhko deževn dan ali celo dežven teden idealen, da s tem začnete. V kolikor vam je v interesu, da bi vaše milsih, nasvete in trike brali vsi - potem razmislite o tem, da bi pisali blog, ki bo dostopen vsem, ki imajo internet. Če pa svoje misli raje zadržujete zase, potem bo čisto dovoolj, da imate pri sebi list (zvezek) in pisalo.

4. Popravite, dokončajte
Sigurno vam je pred začetkom potovanja ostalo kaj za popraviti ali dokončati, za kar bo deževen dan več kot idealen!

5. Uživajte
Deževni dnevi so idealni tudi za branje knjig, stripov, revij za ketre drugače nimate časa. Nardite si piknik v avtodomu, organizirajte filmski večer ali kar filmsko maraton in poglejte vse filme za katere vam je do sedaj zmajkalo časa ali ponovno poglejte najljubši film.

Vedno pa lahko dežen dan izkorsitite tudi za skakanje po lužah, za kar vam bodo otroci neskončno hvaležni. In verjemite, da boste tudi vi uživali!

Da pa bo bivanje v avtodomu tudi v deževnih dneh čim bolj udobno, poskrbite, da boste imeli dovolj pitne vode in da boste lahko brez skrbi uporabljali prenosno stranišče.

pitna voda, pitna voda v avtodomu, priprava pitna vode, konzervacija vode, čista voda, čista voda v avtodomu, konzervirana voda v avtodomu