1. Poglejte notranjost in zunanjost avtodoma če so kje kakšne poškodbe

Pomembno je, da avtodom pregledate tako zunaj kot v notranjosti in tako odkrijete kaj kar je potrebno popraviti, zamenjati, nadomestiti za varno sezono.

2. Očistite vodni kamen

V rezervoarju se je sigurno nabral vodni kamen če le tega niste odstranili preden ste zaključili sezono. Kamen najbolj učinkovito odstranjuje koncentrirana citronka, ki jo najdete v izdelku iz LInije PortaPure Lime Clear. Sredstvo stresete v zadostno količino vodo in pustite delovati 24 ur. Sredstvo nato spustite iz rezervoarja in tako bo odplaknilo ves vodni kamen. V kolikor je kamna veliko, postopek ponovite. Super je, ker je Lime Clear 100% razgradljiv, tako, da ne boste škodili okolju.

3. Preglejte pnevmatike

V vsaki pnevmatiki preglejte če so ustrezno napolnjen, če je v njih dovolj tlaka. Preglejte tudi zunanjost pnevmatike če opazite znake obrabe ali kakšne druge poškodbe, ki bi lahko vplivala na vaše potovanje z avtodomom. Bolje je, da to naredite dokler ste še doma, kot da se vam taka neprijetnost zgodi na poti. Preglejte in prilagodite tudi električne zavore.

4. Preglejte baterijo

Preglejte če je baterija razpokana in če je le možno jo zamenjajte. Če ni razpok jo odklopite, očistite priključke akumulatorja z ustreznim čistilom in mazivom, ki je odporen proti koroziji. Nivo tekočine dobro preverite, napolnite in znova priključite akumulator.

5. Pripravite vodni sistem

Priprava vode je pomembna predvsem zato, ker je po vsej verjetnosti v njej prisotna bakterija legionela, ki je za človeka lahko smrtno nevarna. Zato je pomembno, da pri pripravi vode uporabite sredstvo, ki bo vodo do te mere očistilo, da bo varna za uporabo na vašem potovanju. Sredstvo, ki vam to omogoča se imenuje Fresh Water. S tem sredstvom lahko pripravite tudi pitno vodo in pa konzervirate obstoječo. Bodite pozorni tudi na to, da preverite če rezervoar mogoče kje pušča, da te napake lahko odpravite preden greste na prvo pot v novi sezoni.

priprava avtodoma, avtodom, avtodom nova sezona, priprava avtodoma, portapure, linija portapure