Zato je taka ponujajoča rešitev sredstvo za dezinfekcijo, PortaPure Fresh Water ki popolnoma izpolnjuje vse navedene kriterije – zahteve, ter je že pripravljeno za uporabo. 

Zakaj PortaPure Fresh Water  

PortaPure Fresh Water je več komponento sredstvo za dezinfekcijo. Kot sredstvo oksidacije učinkuje vodikov-peroksid, kateri se  skupno s stabilizatorji poveže v kompleksno dezinfekcijsko sredstvo. Da se doseže dolgoročna učinkovitost, saj dodaja srebro, ki deluje oligodinamično ter katalitično. 

V kombiniranem delovanju, oziroma učinku oksidacije, ter oligodinamike, nastane dvostranski efekt. Proti naravnim sredstvom za razkuževanje, je Sanosil usposobljenosti, da uniči biofilm. Ta postopek je zelo pomemben pri bakterijah in virusih, ki proizvajajo, oziroma uporabljajo biofilm kot »zaščito«.  (Legionella pneumophila tudi proizvaja biofilm).

Zelo dobro učinkovitost, oziroma, delovanje produkta proti bakterijam, virusom, amebah, glivicam ter algam, je potrjeno z raznimi testiranji, ter v večletni (25 let) praktični uporabi (tudi v bolnicah).

 

Pomembne lastnosti PortaPure Fresh Water sredstva:

  • zanesljivo preprečuje (vračanje, razmnoževanje bakterij) in je zato odličen
  • za razkuževanje vode
  • Je stabilno tudi pri visokih temperaturah vode, delovanje in učinkovitost se povišuje pri povečani temperaturi
  • v odmerjenih količinah ne povročajo spremembe okusa in nimajo vonja uporabljajoče vode
  • v odmerjenih količinah ne povzročajo draženje kože, oči in dihalnih organov 
  • v odmerjenih količinah niso toksični, karcinogeni (ne povzročajo rakavih obolenj) ter niso  mutageni ( ne mutirajo)
  • so  ugodna za okolje, glavni sestav vodikov-peroksid ne obremenjuje odpadno vodo oziroma odplake, saj pri njegovem razpadanju nastane le voda in kisik (H2O in O2), kar pomeni, da nima obremenjujočih stranskih produktov ali učinkov